Wednesday, May 30, 2012

Τι δήλωσε ο Τσίπρας για την υπόθεση Μπαρόζο και Παπαδήμου που αποκάλυψε το Reuters


image
Συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα, στην Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο «της υλοποίησης της απόφασης της 1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών του κόμματος για συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων και επίτευξης προγραμματικής σύγκλισης με στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Ρόιτερ, για τηλεφώνημα του Λουκά Παπαδήμου στον Ζοζέ Μπαρόζο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα, τη σταθερότητα της οικονομίας, δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, γεγονός που, υπενθύμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποκαλύψει με δημόσια δήλωσή του ο Γιάννης Δραγασάκης.

Υπό το πρίσμα αυτό, η αποκάλυψη δεν μας ξάφνιασε, είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι, που προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικονομίας.

Στην ίδια ανεύθυνη και τυχοδιωκτική σκοπιμότητα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, εντάσσεται και η σπουδή της Εθνικής Τράπεζας να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή της για το ευρώ.

Της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα είχε προηγηθεί συνάντηση της κ. Κατσέλη με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, ενώ αναμένεται και συνάντησή της με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στη συνάντηση που είχαν ο κ. Τσίπρας με την κυρία Κατσέλη συμφώνησαν σε προεκλογική και μετεκλγική συμφωνία «πάνω σε θέσεις και όχι και ανταλλάγματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το διακύβευμα δεν είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά η παραμονή στην ευρωζώνη με λαό που να ζει με αξιοπρέπει ή λαό λεηλατημένο».

Η κυρία Κατσέλη υποστήριξε ότι θα στηρίξει τις γνήσιες λαϊκές δυνάμεις αυτού του τόπου βασική συνιστώσα της οποίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ημέρες είπε η κυρία Κατσέλη θα οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας.
http://www.greekmoney.gr

No comments:

Post a Comment