Tuesday, June 5, 2012

Την κατασκευή 23 πυρηνικών μονάδων ανακοίνωσε η Τουρκία Θα κατασκευαστούν απέναντι από τα ελληνικά νησιά


Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μία εξαιρετικά σεισμογενής χώρα και παρά τις αντιδράσεις των γειτόνων της, η Αγκυρα ανακοινώνει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς της για την ανέγερση 23 πυρηνικών μονάδων έως το 2023. 

Ορισμένες από τις πυρηνικές αυτές μονάδες προκειται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς να κατασκευαστούν απέναντι από ελληνικά νησιά.
Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλντίζ σε ομιλία του για ενεργειακά θέματα στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ είπε ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν περισσότεροι από 440 πυρηνικοί σταθμοί και παρά το ότι το ρίσκο της λειτουργίας τους είναι μεγάλο, προσφέρουν την ίδια ώρα τεράστιες ενεργειακές δυνατόητες.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμα ότι η ανάπτυξη μιας χώρας συνδέεται με τη λειτουργία στο έδαφός της πυρηνικών σταθμών και ότι το ατύχημα στη Φουκοσίμα δεν έχει επηρεάσει τις αποφάσεις της χώρας του: «Είμαστε αποφασισμένοι, θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκές μας σε ηλεκτρισμό με την ανέγερση τουλάχιστον 23 μονάδων έως το 2023», είπε συγκεκριμένα ο κ. Γιλντίζ.
http://www.tovima.gr

No comments:

Post a Comment