Tuesday, June 26, 2012

Οι πέντε προτάσεις Βενιζέλου σε Σαμαρά για τον νέο υπουργό Οικονομικών


Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν με τον Αντώνη Σαμαρά, στο σπίτι του στην Κηφισιά, την Τρίτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει στον πρωθυπουργό, σαφείς προδιαγραφές για τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος Βασίλη Ράπανου.
«Ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να διαθέτει κάποια βασικά προσόντα, αντικειμενικές ικανότητες, δυνατότητα διαπραγμάτευσης και αποδοχή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας» έλεγαν συνεργάτες του προέδρου
του ΠΑΣΟΚ.
Αυτές τις «προδιαγραφές» στην ουσία, δεν τις πληρούν πολλά στελέχη από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Θα μπορούσαν να είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, ή ένας εκ των Ντόρας Μπακογιάννη, Κωστή Χατζηδάκη, Σταύρου Δήμα ή, τέλος, ο τέως διοικητής της Εθνικής, Τάκης Αράπογλου.
Από το ΠΑΣΟΚ πάντως απέρριπταν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο – σε αυτή τη φάση τουλάχιστον – να αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζελος. «Είναι εντελώς εκτός του πυρήνα της σκέψης του» διαβεβαίωνε το iefimerida.gr στενότατος συνεργάτης του κ. Βενιζέλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σχετικές πληροφορίες διακινούνται από την Νέα Δημοκρατία.
Στην Ιπποκράτους εκτιμούσαν επίσης ότι ούτε ο Γιώργος Ζαννιάς, ο νυν υπουργός θα αποδεχθεί να παραμείνει στη θέση αυτή μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, αλλά ούτε οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Τάσος Γιαννίτσης.
Σε κάθε περίπτωση η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να έχει αναρρώσει και ο πρωθυπουργός.
iefimerida.

No comments:

Post a Comment