Tuesday, May 8, 2012

Σαμαράς: Οι προτάσεις Τσίπρα οδηγούν στην έξοδο από το ευρώ - Δεν βάζω υπογραφή στη διάλυση της χώρας - 5 προτάσεις από ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση Αριστεράς - Ορατή η ψήφος ανοχής και σχέδιο παγίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ – Αν αποτύχουν 17 Ιουνίου νέες εκλογές


(upd11)Σκληρή απάντηση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, σχετικά με τις προτάσεις του για ακύρωση των δεσμεύσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς την τρόικα έδωσε ο Αντ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως "Οι προτάσεις του Τσίπρα οδηγούν σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση. Για να γίνουν όσα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα πρέπει να βγει από το ευρώ", ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται "να βάλει την υπογραφή του στη διάλυση της χώρας"....
"Το μήνυμα των εκλογών το πήραν οι εταίροι μας. Ο Τσίπρας δεν έχει διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας. Ελπίζω ως αύριο να συνέλθει", σημείωσε επίσης ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στη μεταξύ τους συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης, συμπληρώνοντας πως "Επανακρατικοποιήσεις δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο".
"Δεν θέλουμε να πάμε σε εκλογές. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την ανοχή μας σε κυβέρνηση μειοψηφίας, που θα εξασφαλίζει την συμμετοχή της χώρας στο ευρώ", δήλωσε επίσης ο κ. Σαμαράς.

Τρεις κρίσιμες συναντήσεις για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, με επίκεντρο το σχηματισμό κυβέρνησης, θα έχει αύριο Τετάρτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρας, που σήμερα έλαβε τη διερευνητική εντολή από τον Κ. Παπούλια. Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί αύριο με τον Π. Καμμένο των ΑΝΕΛ (17:00), τον Ευ. Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ (18:00) και τον Α. Σαμαρά της ΝΔ (19:00).
Οι πολιτικές ζυμώσεις είναι ραγδαίες, με επίκεντρο την προσπάθεια να συγκροτηθεί κυβέρνηση Αριστεράς, που θα λάβει ψήφο ανοχής από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαιτέρως κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, όπου ωστόσο - αν τυχόν υπάρξει συμφωνία - σε επίπεδο εδρών η -πλειοψηφία δεν επιτυγχάνεται, αυξάνοντας την πιθανότητα νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 17 Ιουνίου, πιθανότατα....

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τους πέντε βασικούς άξονες - προτάσεις πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς, ζητώντας παράλληλα από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να ακυρώσουν με επιστολή τους προς την ΕΕ τις δεσμεύσεις τις οποίες έχουν αναλάβει στο παρελθόν....
Κυβέρνηση αριστεράς, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και απαγκίστρωση από το Μνημόνιο στηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, όπως διεμήνυσε στον Αλ. Τσίπρα, στη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βουλή...
Aύριο Τετάρτη συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, αλλά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο νέος πρωθυπουργός να προέρχεται από την Αριστερά....
Οι άξονες που πρότεινε ο κ. Τσίπρας είναι οι εξής:
- Να σταματήσει η εφαρμογή των όρων του Μνημονίου για περικοπές στους μισθούς.
- Να προωθηθούν άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.
- Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
- Να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα. Να ενισχύσουν τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις.
- Να δημιουργηθεί διεθνής επιτροπή λογιστικού ελέγχου για το ελληνικό χρέος.
"Οι Έλληνες αποφάσισαν: Ούτε 151 βουλευτές, ούτε 51% σ' αυτούς που στηρίζουν το Μνημόνιο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.  "Οι πολίτες εγκατέλειψαν τα δύο κόμματα του Μνημονίου", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα καλπονοθευτικό το νέο εκλογικό νόμο. "Οι εγγυητικές επιστολές Βενιζέλου και Σαμαρά στην Ευρώπη είναι άκυρες", σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει πως απευθύνει έκκληση και στους δύο να στείλουν επιστολή στην Ευρώπη, στην οποία θα αναφέρεται ρητά πως οι δεσμεύσεις τους.
"Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο ότι έδιωξαν οι Έλληνες από την πόρτα".
"Διεμήνυσα στον κ. Τσίπρα ότι κοινωνία και χώρα δεν μπορούν να πορευθούν με τις πολιτικές που καταδίκασε ο λαός. Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει κυβέρνηση αριστεράς, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο", δήλωσε ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα.
"Ο λαός ζητά λύση", πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως "Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει για να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές".
Λίγο πριν τις δηλώσεις του ο κ.Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, η οποία τον ενημέρωσε πως δεν υπάρχει λόγος συνάντησής τους, καθώς οι θέσεις του κόμματός της είναι γνωστές.

Τσίπρας στον Παπούλια...
Συνομιλώντας με τον Κ. Παπούλια, λίγο πριν λάβει τη διερευνητική εντολή, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για την αριστερά και το λαϊκό κίνημα, αλλά και για μια μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο προσωπικά, ενώ έθιξε παράλληλα τη δομή του εκλογικού νόμου.
"Καλή τύχη!", του ευχήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σχηματισμό κυβέρνησης "που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα".

Προ των ευθυνών της η Αριστερά... 
Η Αριστερά βρίσκεται για πρώτη φορά μπροστά σε ιστορικές ευθύνες. Από το βήμα της ήσσονος αντιπολίτευσης και έχοντας στο πλευρό της τους απογοητευμένους της κεντροαριστεράς, κατάφερε την μεγάλη ανατροπή μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να πείσει την κοινή γνώμη και να βρεθεί στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παίρνοντας 52 έδρες και ποσοστό 16,78%.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει να διερευνήσει τυχόν σχηματισμό Αριστερής κυβέρνησης, όπως άλλωστε ήταν και ένα από τα προεκλογικά του συνθήματα.
Οι συναντήσεις που θα έχει ο κ. Τσίπρας είναι με τον Φώτη Κουβέλη από τη Δημοκρατική Αριστερά, την ηγεσία των Οικολόγων Πρασίνων και την κυρία Λούκα Κατσέλη από την Κοινωνική Συμφωνία.
Αύριο Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τα συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς.
Προφανώς όμως τα αριθμητικά δεδομένα δεν επιτρέπουν σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 52 βουλευτές, η Δημοκρατική Αριστερά 19 βουλευτές. Ήδη, το ΚΚΕ, δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που διαθέτουν 33 βουλευτές,  δήλωσαν ότι αναμένουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ,
Χωρίς την εμπλοκή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατη η πλειοψηφία των εδρών δηλαδή 151 τουλάχιστον.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να κυβερνήσει την χώρα, αφήνοντας πίσω την εποχή της εύκολης κριτική. Θα πρέπει να διαμορφωθεί μια σαφής κυβερνητική πολιτική, κάτι το οποίο δεν είναι διατυπωθεί μέχρι τώρα. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μην διαθέτει ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να παγιδεύσουν την Αριστερά, δίνοντας ψήφο ανοχής ώστε να κυβερνήσει, αλλά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα σταθμίσουν τα ρίσκα και την παγίδα…
Αν αποτύχει η προσπάθεια σχηματισμού Αριστερής κυβέρνησης, η οποία δεν βγαίνει αριθμητικά σε καμία περίπτωση, και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδώσει την διερευνητική εντολή, θα ήταν δώρο άδωρον ο Βενιζέλος να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστεί κόμμα καρικατούρα, δεν είναι συμπαθές στην κοινωνία και δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτε.
Δυστυχώς αυτή είναι μια πικρή αλήθεια.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στο ΠΑΣΟΚ ότι θα προσπαθήσει στο βαθμό του εφικτού να υπάρξει κυβέρνηση που χρειάζεται απαραίτητα ο τόπος.
Αν αποτύχουν όλα τα σενάρια τότε ο Παπούλιας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρξει  οικουμενική κυβέρνηση.
Επειδή και αυτή η προσπάθεια θα αποτύχει είναι προφανές ότι η επόμενη φάση είναι η προκήρυξη νέων εκλογών που αποτελεί και το πιθανότερο σενάριο.
Οι νέες εκλογές θα μπορούσαν να υλοποιηθούν 17 Ιουνίου.
Αν η χώρα πάει σε νέες εκλογές μπορεί να υπάρξει εκ νέου ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Είναι τόσο ρευστή η πολιτική κατάσταση  που όλα είναι πιθανά...

Νέο "όχι" ΚΚΕ σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ - Στη διάθεση του Τσίπρα η Λούκα Κατσέλη

''Όπως αρνηθήκαμε με τον κ. Σαμαρά γιατί δεν υπήρχε λόγος να συναντηθούμε, έτσι θα γίνει και με τον κ. Τσίπρα. Τις ξέρουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια,'' σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κα Παπαρήγα δε θα δεχθεί συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.
''Θα λέγαμε ναι σε μια κυβέρνηση αν υπήρχε περίπτωση όχι να λύσει τα προβλήματα του λαού αλλά έστω να τα ανακουφίσει. Οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει και θέλει αν δώσει λύση εντός της ΕΕ, όχι μόνο δε θα ανακουφίσει αλλά θα είναι και χειρότερη από την προηγούμενη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει λύση από τα βάρβαρα μέτρα εντός της ΕΕ,'' εξήγησε τη στάση του ΚΚΕ ο κ. Μεντρέκας.
Από την άλλη, πρόθυμη για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, δηλώνει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.
Οπως είπε η κα Κατσέλη, ''ο κ. Τσίπρας έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, είμαστε στη διάθεσή του''.
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας θα στηρίξει, όπως είπε -εάν βέβαια γίνουν επαναληπτικές εκλογές και καταφέρει να μπει στη Βουλή - μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με στόχο την τροποποίηση βασικών όρων του Μνημονίου για την ανακούφιση του ελληνικού λαού, μέσα από την επιμήκυνση χρόνου προσαρμογής και τη στοχευμένη αποκατάσταση μισθών και συντάξεων.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πάντως, δεσμεύθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης, όπως την είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
"Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια και να προκύψει μία κυβέρνηση όπως την υποσχεθήκαμε προεκλογικά", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργό προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ


Μέσα σε αυτό το πολιτικό αλαλούμ, το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό ένα πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στα πρόσωπα που η Ιπποκράτους φαίνεται να μην αποκλείει για την πρωθυπουργία συγκαταλέγονται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και επί δεκαετίες ευρωβουλευτής Αλέκος Αλαβάνος, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο επικεφαλής του Επικρατείας Μανώλης Γλέζος και ο βουλευτής της Β’ Αθήνας Δημήτρης Παπαδημούλης .

Τι συνέβη χθες….. 

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση μέσω της διαδικασίας διερευνητικών εντολών, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr που από τις 12:00 το μεσημέρι μετέδιδε πως... η ΝΔ θα διερευνήσει μεν αλλά θα παραδώσει δε... τη διερευνητική εντολή στο δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες το πιθανότερο σενάριο είναι η προκήρυξη νέων εκλογών στις 10 ή 17 Ιουνίου....
Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο κόμμα, που στοχεύει σε κυβέρνηση αριστεράς, δεν μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία σε επίπεδο εδρών αν υπάρξει συνεργασία Τσίπρα - Κουβέλη, άπαξ και διαφωνεί το ΚΚΕ.
Ακόμη κι αν ο Π. Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα, πάλι σε επίπεδο εδρών η πλειοψηφία είναι αδύνατη.
Αν αποτύχει και η προσπάθεια Τσίπρα, τότε η εντολή περνά στο τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και τον επικεφαλής του Ευ. Βενιζέλο, όπου πάλι σε επίπεδο εδρών η πλειοψηφία δεν βγαίνει, δεδομένου ότι ο κ. Βενιζέλος ζητά κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ), αφού η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα...
Στην περίπτωση που υπάρξει κυβέρνηση θα είναι μεταβατική και θνησιγενής...
Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως η ΝΔ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά "οι υπόλοιπες δυνάμεις απέρριψαν την πρόταση του κόμματός του".
"Η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του μνημονίου θα αποτύχει" δήλωσε επίσης ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει πως είναι ικανοποιημένος με το γεγονός πως "έστω και τώρα κάποιοι κατάλαβαν την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης".
Να σημειωθεί εδώ πως ο Αλ.Τσίπρας θα μεταβεί αύριο Τρίτη και ώρα 14:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να λάβει από τον Κ. Παπούλια εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης...

Τι προηγήθηκε πριν ο Σαμαράς παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης... 
Άκαρπη απέβη η συνάντησή του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα. Η συνάντηση των δύο αντρών διήρκησε μόλις ένα τέταρτο, όπου αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της μεταξύ τους συνεργασίας...
Σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: "Ζητήσαμε ψήφο διακυβέρνησης για συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς. Το εννοούσαμε", για να προσθέσει πως "η σωτηρία περνά μέσα από την απόρριψη των μέτρων". "Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας", κατέστησε σαφές ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει "Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του σχεδίου κυβέρνησης της Αριστεράς. Ο Σαμαράς έχει υπογράψει το μνημόνιο. Δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση"."
"Η πολιτική της λιτότητας χθες βράδυ απορρίφθηκε από την πελιοψηφία του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα άμεσα να αποσυρθεί. Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση σε όλους: Να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία. Να μην δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
"Παρά το γεγονός ότι μας δυσκολεύει ο εκλογικός νόμος θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συνεννοησης με τις δυνάμεις της αριστεράς. Κατανοούμε τις δυσκολίες, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν μετά τη λαϊκή ετυμηγορία", κατέληξε.
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πρότεινε στον κ. Σαμαρά ο Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής, ενώ επισήμανε πως δεν είναι όρος η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση.
Κατά τον κ. Βενιζέλο, στόχος της προσπάθειας της κυβέρνησης ενότητας πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Όπως σημείωσε επίσης ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής μέχρι το 2015 ή και περισσότερο χωρίς οριζόντιες περικοπές, να κινηθεί η αγορά και να ληφθούν μέτρα για τους αδύναμους.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης διεμήνυσε στον κ. Σαμαρά πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,  ενώ δεν απέκλεισε ολοκληρωτικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Είναι προφανές ότι η μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι σε αρμονία με την εντολή των πολιτών", δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Σαμαρά, ενώ επισήμανε πως "Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ".
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως "αναμένει σαφείς και καθαρές προτάσεις".
Όχι στον Αντ. Σαμαρά για το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνάντησης έχει ήδη πει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος....
Ο κ. Σαμαράς είχε σύντομη επικοινωνία και με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, η οποία του διεμήνυσε λακωνικά και αναμενόμενα πως "δεν υπάρχει κανένα θέμα συζήτησης".

Έρχεται συνεργασία Ντ. Μπακογιάννη - Στ. Μάνου - Θ. Τζήμερου;

Έντονες είναι οι διεργασίες στον δεξιό χώρο τις τελευταίες ώρες, καθώς το μήνυμα της κάλπης φάνηκε ότι ταρακούνησε αρκετούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, η Ντόρα Μπακογιάννη, προωθεί συνεργασία τόσο με τον κ. Στέφανο Μάνο (Δράση) όσο και τον κ. Θάνο Τζήμερο (Δημιουργία Ξανά).
Ο στόχος είναι προφανής στις επόμενες εκλογές να εισέλθουν στην βουλή με στόχο να συγκεντρώσουν ποσοστό άνω του 5%.
Τόσο η Δημοκρατική Συμμαχία όσο και η Δράση έλαβαν αξιοπρεπή ποσοστά που όμως δεν τους εξασφάλισε την είσοδο τους στην βουλή.
Αν υπάρξει κοινή πολιτική πλατφόρμα των κομμάτων αυτών ίσως αλλάξουν εκ νέου οι πολιτικοί συσχετισμοί στα μικρότερα κόμματα.

www.bankingnews.gr

No comments:

Post a Comment