Tuesday, May 8, 2012

Barroso: Mνημόνιο ή χρεοκοπία οι επιλογές

Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα εξέφρασαν την Τρίτη ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με τους Asmussen και J.M. Barroso να στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα για έξοδο της χώρας από το ευρώ εφόσον δεν εφαρμοστεί το μνημόνιο. 

Νωρίτερα ο κ. Barroso προειδοποίησε ότι τα κράτη της ΕΕ που ακολουθούν προγράμματα προσαρμογής δεν έχουν "άλλη εναλλακτική" από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας. 


"Οι χώρες των προγραμμάτων διάσωσης, δεν έχουν άλλη εναλλακτική – εκτός από την άτακτη χρεοκοπία, η οποία δεν νομίζω ότι αποτελεί εναλλακτική – από την εφαρμογή γενναίων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής" δήλωσε ο κ. Barroso. 

Ο Jeorg Asmussen δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει, τονίζοντας ότι πρέπει να μείνει πιστή στο πρόγραμμα για να μείνει στην ευρωζώνη. 

"Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο συμφωνηθέν πρόγραμμα διάσωσης, αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη" ανέφερε στην εφημερίδα Handesblatt ο κ. Asmussen. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Asmussen σημείωσε ακόμα ότι η Γαλλία πρέπει να εφαρμόσει το δημοσιονομικό σύμφωνο χωρίς τροποποιήσεις και να τηρήσει την συμφωνία για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% το 2013.



πηγή: www.euro2day.gr

No comments:

Post a Comment