Wednesday, May 16, 2012

βουλή καλλιγραφία.


Σοφά ψήφισε ο σοφός ελληνικός λαός στις εθνικές εκλογές αλλά το έκανε με τρία χρόνια καθυστέρηση• αν οι Έλληνες είχαν ψηφίσει στις εκλογές του 2009 όπως ψήφισαν χτες, η Ελλάδα θα ήταν σήμερα τζάμι.
Πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία που –υπολογίζοντας την αποχή που πλησίασε το 40%- δεν παίρνει ούτε το 12% του εκλογικού σώματος.
Η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε ακριβά το γεγονός ότι στο προεκλογικό της σποτ υπήρχε φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ οι ψηφοφόροι της θα προτιμούσαν τον Γιώργο Ζαμπέτα.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν το μόνιμο ανέκδοτο όλων των προηγούμενων εκλογών –αφού ήταν πάντα υποψήφιος για αποχώρηση μιας και ήταν διαρκώς κοντά στο 3%-, αλλά οι Έλληνες τον έβγαλαν χτες από την αγωνία, για να δουν επιτέλους ποιοι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν συνέχεια επεισόδια και χαλάνε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε στα ποσοστά που είχε πάρει την πρώτη φορά που κατέβηκε στις εκλογές –το 1974- και στα οποία θα έπρεπε να είχε παραμείνει και στις εκλογές που ακολούθησαν.
Μέχρι τις επόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεθεί εκεί που ήταν πριν από το 1974: στην εξορία.
Στην τέταρτη θέση συναντάμε τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι ψηφίστηκαν –κυρίως- από νεοδημοκράτες που θέλησαν να κάνουν την επανάστασή τους, πριν πάνε για κάνα ποτάκι στο Μαζωνάκη.
Το ΚΚΕ πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση αλλά αυτό δεν απασχολεί καθόλου την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αφού όλοι τους έχουν πέσει με τα μούτρα σε μια νέα θεωρία επιστημόνων που υποστηρίζουν πως ο Λένιν δεν πέθανε τελικά από σύφιλη –όπως πίστευαν μέχρι σήμερα- αλλά από αρτηριοσκλήρυνση• μια πάθηση που έχει χτυπήσει όλο το ΚΚΕ αλλά αυτοί δεν σκύβουν το κεφάλι γιατί ο μόνος δρόμος είναι σύφιλη και πάλι.
Στην έκτη θέση εμφανίζεται για πρώτη φορά η Χρυσή Αυγή, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει επάξια τους τηλεφασίστες του ΛΆΟΣ που –από τότε που άρχισαν τα κολλητιλίκια με τους τηλεδημοσιογράφους του MEGA και του ΣΚΑΪ- έγιναν εντελώς φλώροι και κάποιοι απ’ αυτούς έπεσαν τόσο χαμηλά που κατέληξαν στη Νέα Δημοκρατία, ενώ για τον αρχηγό τους, τον Καρατζαφέρη, έγραφε ύμνους ο Αλέξης Παπαχελάς, οπότε ήταν λογικό να πάρουν τον πούλο.
Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή έχει προκαλέσει ενόχληση στους Γερμανούς εταίρους, αφού δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα την απαράδεκτη αισθητική των Ελλήνων Ναζί που είναι όλοι σκατόφατσες, σε αντίθεση με τους original Ναζί που ήταν τεκνά και φορούσαν και γαμώ τις στολές.
Πάντως, με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, κανείς δεν θα ενοχλείται πια όταν κάποιοι θα αποκαλούν τη Βουλή «μπουρδέλο». Πώς αλλιώς να πεις μια Βουλή που έχει και ναζιστές; Τώρα θα λες τη Βουλή «μπουρδέλο» και θα παρεξηγιούνται οι ιδιοκτήτες μπουρδέλων.
Στην έβδομη θέση βρέθηκε η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, αν δεν είχε αποχωρήσει ο Κουβέλης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάλευε πάλι χτες να πιάσει το 3%.
Έξω από τη Βουλή έμειναν το κόμμα του Στέφανου Μάνου, το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και οι Οικολόγοι Πράσινοι –και είναι όλοι τους πικραμένοι-, αλλά σύντομα θα αντιληφθούν πόσο τυχεροί είναι που έμειναν απέξω.
http://pitsirikos.net/2012/05/

No comments:

Post a Comment