Tuesday, May 22, 2012

Ο ΓΑΠ με τον Κλίντον


Στην εκτίμηση ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αφορά την Ευρώπη και τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και ιδιαίτερα της ευρωζώνης, συνέπεσαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο, στο περιθώριο των εργασιών του ετήσιου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Google, τις εργασίες του οποίου έκλεισε ο κ. Κλίντον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις διεθνώς, στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε και ο κ. Κλίντον, η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει το ταχύτερο δυνατόν τις αναγκαίες αλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η κρίση αλλά και να διαμορφωθούν οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Ευρώπη, συμφώνησαν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο με τεχνογνωσία, αλλά δίνοντας και τη δυνατότητα μεγαλύτερου χρόνου προσαρμογής στις απαιτήσεις του προγράμματος μετάβασης, όπως επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συμφώνησαν επίσης, ότι η Ευρώπη οφείλει να προωθήσει άμεσα πολιτικές για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κοινωνική πολιτική, με έμφαση την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Κλίντον, στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, εκτιμώντας ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στις επενδύσεις για υποδομές, κυρίως στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης και της πληροφορικής, στους οποίους ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση.
http://www.enikos.gr

No comments:

Post a Comment