Thursday, May 3, 2012

Να δημοσιοποιούνται και οι φωτογραφίες των "πελατών" ζητά ο Λοβέρδος

Της Βασιλικής ΚουρλιμπίνηΤην πρόταση να συνιστά ποινικό αδίκημα η συνεύρεση με εκδιδόμενες γυναίκες χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, αλλά και γενικά η επαφή με παράνομες ιερόδουλες έκανε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας Ανδρέας Λοβέρδος. 

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει ο αριθμός όσων συνευρέθηκαν με ιερόδουλες χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «βαρύτατη αμέλεια που ισοδυναμεί με γαϊδουριά» την απροφύλακτη επαφή με ιερόδουλες. 

Τόνισε επίσης πως η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τις εκδιδόμενες γυναίκες, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο, πάνω από 50%, το έχουν οι ίδιοι οι άντρες που επέλεξαν την απροφύλακτη επαφή. Για το λόγο αυτό ζήτησε την ποινικοποίηση της συγκεκριμένης πράξης, καθώς όπως είπε «δεν συντρέχουν μόνο λόγοι δημόσιας υγείας, αλλά και κοινωνικής απαξίας. Άρα και οι δικές τους φωτογραφίες θα πρέπει κανονικά να δημοσιοποιούνται.». 


Αυξάνονται ραγδαία οι κλήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ 
Ήδη το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχτεί περισσότερες από 1.600 κλήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν την απροφύλακτη ερωτική επαφή με τη 22χρονη Ρωσίδα. Υπάρχουν όμως και πολλοί που πρόσφατα έκαναν σεξ με ιερόδουλη χωρίς να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό και ζητούν πληροφορίες. Ήδη 3 νέοι άνδρες έχουν δεχτεί την προφυλακτική αγωγή που χορηγείται μέσα σε 48 ώρες μετά την απροφύλακτη επαφή προκειμένου να μην νοσήσουν από τον ιό του AIDS. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως περίπου οι μισοί από τους άνδρες που έχουν επικοινωνήσει με το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι παντρεμένοι ή διατηρούν μόνιμη σχέση. 

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις που ακούστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των ιερόδουλων, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως τέθηκε θέμα στάθμισης συγκρουόμενων αγαθών και τελικά κρίθηκε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία κρίθηκε πιο ισχυρό από την προστασία του ιατρικού απορρήτου. 

Ο υπουργός υγείας απέδωσε επίσης το γεγονός πως οι περισσότερες από τις ιερόδουλες που συνελήφθησαν ήταν Ελληνίδες στο ότι τα κυκλώματα παράνομης πορνείας που δρουν στον κέντρο της Αθήνας απομάκρυναν αμέσως τις ιερόδουλες που είχαν υπό τον έλεγχό τους από τα γνωστά σημεία όπου εκδίδονταν. 

Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ι.Σ.Α. 
Την ίδια ώρα, αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα ποσοστά διασποράς της HIV λοίμωξης σε ιερόδουλες και την απειλή για το γενικό πληθυσμό και τη δημόσια υγεία υπέβαλλε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας. 

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρεται πως «τόσο η γνώση των αρμοδίων εδώ και ένα έτος για συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα όσο και η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των θυτών-θυμάτων γεννά ενδεχόμενα ζήτημα ποινικών ευθυνών που θα πρέπει να διερευνηθούν».



Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment