Thursday, May 10, 2012

Le Monde: Το δηλητήριο Ελλάδα παραλύει την Ευρώπη... και φέρνει αντιμέτωπο τον Hollande με το ανέφικτο - Τη διάσωσή του άρρωστου μέλους του ευρώ


"To δηλητήριο Ελλάδα παραλύει την Ευρώπη", αναφέρει στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής της έκδοσης η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σχολιάζοντας και εκείνη με τη σειρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στη χώρα μας, καθώς και τον αντίκτυπο αυτών στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, η γαλλική εφημερίδα, εστιάζοντας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, Fr. Ηοllande, επισημαίνει πως βρίσκεται αντιμέτωπος με το ανέφικτο: Τη διάσωση της Ελλάδας.
"Μην μπορώντας να συγκροτήσει κυβέρνηση, η Ελλάδα παραλύει την Ευρώπη, βυθίζοντάς την ξανά στην κρίση", αναφέρει μεταξύ άλλων η Le Monde, ενώ αποδίδει στην Ελλάδα χαρακτηρισμούς όπως "χώρα του φτερού" και "άρρωστο μέλος του ευρώ".
"Η αντίδραση των Ελλήνων ψηφοφόρων κατά της λιτότητας υποθηκεύει το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας, ενώ φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ", τονίζεται επίσης.
"Το ελληνικό πρόβλημα έχει μολύνει όλα τα τρέχοντα σοβαρά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.΄
"Η Σύνοδος Κορυφής της 23ης Μαΐου, ενώ θα έπρεπε να ασχοληθεί με το ζήτημα της ανάπτυξης, θα ασχοληθεί στην ουσία με το μέλλον της Ελλάδος στο ευρώ", δηλώνει ένας εξ αυτών.

www.bankingnews.gr

No comments:

Post a Comment