Saturday, June 2, 2012

Τζήμερος: Με ποιους όρους θα συνεργαστώ με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεσή του να στηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας, εφόσον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεσμευτούν στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων από την επομένη των εκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος του συνασπισμού Δημιουργία ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία Θάνος Τζήμερος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Παρά το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του που είναι «πολιτική χωρίς πολιτικούς», ο κ. Τζήμερος υποστήριξε ότι οι δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα επιτάσσουν συμπράξεις. Ο συνασπισμός με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, αφορά έναν πολιτικό, που είναι 13 χρόνια έξω από την πολιτική, γιατί ακριβώς πάει κόντρα στο ρεύμα, δήλωσε ο κ. Τζήμερος.
Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχουν πολιτικοί σοβαροί και άξιοι να ηγηθούν της χώρας, αλλά βλέπει να γίνονται και ανακατατάξεις στα δύο ιστορικά μεγάλα κόμματα. Επέκρινε τη ΝΔ για λαϊκισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία και έλλειψη σοβαρότητας, με ενδεχόμενο μάλιστα να αναλάβει μετά τις εκλογές κυβερνητική ευθύνη.
Στο ερώτημα, πού τοποθετεί τη «Δημιουργία Ξανά», αρνήθηκε τους χαρακτηρισμούς «δεξιά» ή «αριστερά» και απάντησε μόνον «μπροστά». Αρνήθηκε επίσης κάθε αναλογία με το φαινόμενο Μπερλουσκόνι, που ξεκίνησε χωρίς πολιτικούς, λέγοντας ότι αφορά άλλα μεγέθη και άλλα ήθη. «Ο Μπερλουσκόνι», είπε, «έβαλε στην πολιτική τις φίλες του».
Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα, είπε ότι από τη 18η Ιουνίου, θα ασκήσουμε κάθε πίεση για την κατάργηση της φορομπηχτικής πολιτικής «επί δικαίων και αδίκων», διότι δεν μπορείς να φορολογείς το «μη εισόδημα» και χαρακτήρισε την πολιτική αυτή «ανήθικη», αλλά και «αντιαναπτυξιακή».
Ο κ. Τζήμερος θεωρεί κεντρικό σημείο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία σταθερού θεσμικού πλαισίου που «θα αλλάξει τη σχέση πολίτη-πολιτείας».
Ερωτηθείς για το θέμα της ανεργίας, είπε ότι η αντιμετώπισή του προϋποθέτει δημιουργία θέσεων εργασίας, δηλαδή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η λειτουργία της οποίας αναστέλλεται από τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την πολυνομία και την έλλειψη δικαιοσύνης.
Για το μεταναστευτικό, είπε ότι με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο δημογραφικό του '80, πρέπει να σκύψουμε στην επίλυση του ζητήματος σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο. Να διεκδικήσουμε αναθεώρηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ και να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες της.
Επίσης, καταδίκασε κατηγορηματικά τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και τον ρατσισμό, λέγοντας ότι δέχεται αήθεις επιθέσεις και λάσπη από τους αντιπάλους του που τον χαρακτηρίζουν άλλοτε ακροδεξιό και άλλοτε αριστεριστή.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ ONLINE

No comments:

Post a Comment