Tuesday, July 10, 2012

Ανησυχητικό το κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου μέσα στην πόλη

Είναι η τρίτη χρονιά που μας απασχολεί ο ιός του Δυτικού Νείλου τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας, σημειώνοντας ότι είναι ανησυχητική η ένδειξη ότι έχουμε κρούσματα μέσα στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου, σε μία γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο.

Ο κ. Τσακρής τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ένδειξη βάσει της οποίας μπορούμε να καταλάβουμε ποιο κουνούπι είναι μολυσμένο και εξήγησε ότι τα συμπτώματα εμφανίζονται περίπου μία εβδομάδα μετά το τσίμπημα. Όπως είπε οι νέοι μπορεί να μην εμφανίσουν κανένα σύμπτωμα, ή να εμφανίσουν πυρετό, ενώ οι επιπλοκές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε μηνιγγίτιδα ίσως εμφανιστούν στους ηλικιωμένους.

Αναφερόμενος στη γυναίκα που προσβλήθηκε από τον ιό, είπε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η Καθημερινή, την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, σε προσωπικό επίπεδο, από τα κουνούπια, συνιστούν οι ειδικοί γιατροί.

Αυτά αφορούν, χρήση εντομοαπωθητικών στο δέρμα, εντομοκτόνων στον αέρα, τοποθέτηση αντικουνουπικών πλεγμάτων σε παράθυρα, κουνουπιέρες, χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών και λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό των εξωτερικών χώρων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών θα πρέπει να μην υπάρχει στάσιμο νερό στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού (βάζα, γλάστρες, υδρορροές) το οποίο αποτελεί σημείο εναπόθεσης των αυγών των κουνουπιών.
www.skai.gr

No comments:

Post a Comment