Sunday, May 13, 2012

Ο Παπαδήμος ζητάει την επίσπευση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για να προλάβει τις δραματικές εξελίξεις


Την επίσπευση των διαδικασιών για την μεταφορά των 18 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης προς τις τράπεζες, για να προλάβει τις δραματικές συνέπειες ζητά από τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Π. Θωμόπουλο, με επιστολή του ο Λ. Παπαδήμος.
Στα ίδια πλαίσια έλαβε χώρα και η συνάντηση Παπαδήμου – Θωμόπουλου την Πέμπτη, με θέμα τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αμκ.
"Η άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιώσιμων τραπεζών ώστε να πληρούνται οι προβλεπόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδας απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας είναι αναγκαία για τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και για τη χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ. Αν το Ταμείο κρίνει ότι πρέπει οι συμβάσεις προεγγραφής να περιλαμβάνουν επιπλέον όρους που να συμπληρώνουν αυτούς που ορίζονται από την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, θα πρέπει οι όροι αυτοί να είναι συνεπείς με την αξιολόγηση της ΤτΕ. Η αξιολόγηση βιωσιμότητας θα βασίζεται στην σχετική έκθεση και βεβαίωση της ΤτΕ", επισημαίνεται στην επιστολή του Παπαδήμος
"Παρακαλώ να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ανωτέρω σημεία και να μεριμνήσετε ώστε οι συμβάσεις προεγγραφής να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να γίνει εφικτή η προκαταβολή της κεφαλαιακής ενίσχυσης των βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων το συντομότερο δυνατό", καταλήγει η επιστολή.

www.bankingnews.gr

No comments:

Post a Comment