Thursday, May 24, 2012

Προς αναζήτηση νέας συμφωνίας με την Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ο Τζήμερος


Καινοτόμες ιδέες και προτάσεις με σκοπό να συναφθεί μια νέα συμφωνία που θα εξασφαλίζει για την Ελλάδα την έξοδο από την οικονομική κρίση και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει τη θέση της στην Ευρώπη, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία Ξανά!, Θάνος Τζήμερος, με τον επικεφαλής των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ.
Ο κ. Τζήμερος, συναντήθηκε με τον κ. Φέρχοφσταντ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες λίγο πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής στο πλαίσιο των επαφών που είχε με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Ε.Ε. .
Αντικείμενο των συναντήσεων που είχε ήταν η αναζήτηση μιας νέας συμφωνίας με την Ε.Ε., ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει σύντομα την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρωζώνη.
Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε τόσο με τον κ. Φέρχοφσταντ, του οποίου ήταν προσκεκλημένος, όσο και με την ελληνίδα επίτροπο, Μαρία Δαμανάκη, αλλά και με ανώτατα στελέχη των ευρωπαϊκών οργάνων και με Ελληνες των Βρυξελλών.
Στο επίσημο δείπνο που παραχώρησε ο κ. Φερχόφσταντ, προς τιμήν του Έλληνα πολιτικού, σε ελληνικό εστιατόριο της πόλης, ο Θάνος Τζήμερος αναφέρθηκε συγκεκριμένα  «στην ανάγκη μιας νέας συμφωνίας, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει σύντομα και αποτελεσματικά την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη».
Μάλιστα, οι δύο πλευρές επεξεργάστηκαν από κοινού καινοτόμες ιδέες και προτάσεις προς το σκοπό αυτό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την κυρία  Δαμανάκη συζήτησαν για τα διαρθρωτικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, καθώς και για την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης.
Οπως ανέφεραν στελέχη του κόμματος, η ελληνίδα επίτροπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το εγχείρημα του κόμματος Δημιουργία ξανά! το οποίο, όπως δήλωσε στη βελγική πρωτεύουσα ο πρόεδρός του, είναι προσηλωμένο σταθερά και με συνέπεια, χωρίς υπαναχωρήσεις, στη μεταρρυθμιστική πολιτική.
www.iefimerida.gr

No comments:

Post a Comment