Thursday, August 9, 2012

Μετά την οικονομική έρχεται και επισιτιστική κρίση Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 από τις ΗΠΑ και «πέρασε» μετά στην Ευρώπη, φαίνεται πως δεν είναι το μόνο κακό που πλήττει τον πλανήτη.


Μια νέα κρίση, η επισιτιστική είναι πλέον υπαρκτή καθώς μια άνευ προηγούμενου ξηρασία πλήττει πλέον τις Μεσοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής, γεγονός που ανάγκασε το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας να  υποβαθμίσει κατά 12% την πρόβλεψή του για την παραγωγή καλαμποκιού φέτος.

Ως αποτέλεσμα της ξηρασίας και της έλλειψης οι τιμές του καλαμποκιού είναι ήδη 90% υψηλότερες σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010, ξεπερνώντας και τα επίπεδα του 2007-2008, όταν οι τιμές τροφίμων είχαν προκαλέσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 30 χώρες. Συγκεκριμένα η νέα αύξηση της τιμής του καλαμποκιού είναι η τέταρτη που καταγράφεται από το 2006.
Εξαιτίας της παγκόσμιας προμήθειας τροφίμων, η νέα αύξηση στις τιμές θα επηρεάσει τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στην Αφρική και την Ασία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την αμερικανική παραγωγή.  Για τους κατοίκους του αναπτυσσόμενου κόσμου,αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο υποσιτισμού.
http://www.newsbomb.gr

No comments:

Post a Comment