Monday, May 14, 2012

Δημιουργία Ξανά! Το κόμμα-έκπληξη στις εκλογές 2012 ανεβαίνει συνεχώς και συζητιέται. Γιατί να ψηφίσετε Δημιουργία Ξανά;

Ένα νέο κόμμα φτιαγμένο από επαγγελματίες ΜΗ πολιτικούς κάνει την έκπληξη στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012, καθώς συγκεντρώνει
ποσοστό 4% στην Αττική χωρίς ουσιαστική προβολή από τα ΜΜΕ. Πώς όμως έφτασε ως εδώ η Δημιουργία Ξανά και ποιοι την αποτελούν;

Διαβάστε τι λένε τα ιδρυτικά μέλη της Δημιουργίας Ξανά στην ιστοσελίδα www.dimiourgiaxana.gr :
Αυτό δεν περιμέναμε όλοι; Δεν λέγαμε «να βρεθεί κάποιος κάτι να κάνει»; Ε, λοιπόν κάποιος που ήταν έξω από τους κομματικούς μηχανισμούς, μακριά από τα παιχνίδια της εξουσίας και από τα φώτα της δημοσιότητας αποφάσισε να βγει και να φωνάξει αυτό που όλοι πιστεύουμε. Δεν έχει καμία σημασία αν λέγεται Θάνος, Άγης, Χάρης ή Έλενα. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας!
Σε λίγες εβδομάδες γίναμε μερικές χιλιάδες. Κάναμε γνωστό το μήνυμα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ σε όλον τον κόσμο, αφού μεγάλα ΜΜΕ από την Ευρώπη μέχρι και από την… Κορέα έχουν κάνει εκτενείς αναφορές στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Αν και οι περισσότεροι, τώρα γνωριζόμαστε μεταξύ μας, προφτάσαμε κι έχουμε οργανωθεί σε ομάδες εργασίας, σε όλη την Ελλάδα, σε θεματικές ομάδες που επεξεργάζονται ιδεολογικές θέσεις σε βάθος, καταθέσαμε ιδρυτική διακήρυξη και καταστατικό στον Άρειο Πάγο, με πολύ περισσότερες από τις 200 υπογραφές που απαιτεί ο νόμος, γίναμε επίσημο κόμμα (μολονότι και οι δύο αυτές λέξεις μας φέρνουν ναυτία) πήραμε ΑΦΜ, ανοίξαμε λογαριασμούς. Μέχρι τώρα, έχουν κάνει εγγραφή πανεπιστημιακοί καθηγητές, επιχειρηματίες, αγρότες, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος. Κάθε μέρα, νέοι φίλοι στέλνουν μηνύματα και τηλεφωνούν, ζητώντας να βοηθήσουν. Συνεχώς η «κεντρική» ομάδα μεγαλώνει. Και θα μεγαλώσει κι άλλο γιατί οι ανάγκες είναι πολλές και ο χρόνος πιέζει. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! είμαστε όλοι. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! είμαστε εσύ! Μην κάνετε το λάθος να την θεωρήσετε ένα «αρχηγικό» κόμμα επειδή κάποιος αποφάσισε να εκτεθεί. Δεν γινόταν αλλιώς. Τώρα, όλοι έχουμε μπεί στον αγώνα – ο καθένας σε διαφορετικό μετερίζι.
Είμαστε λοιπόν οι σκεπτόμενοι Έλληνες, όσοι θέλουν να ζήσουν σε μια πολιτεία αξιοκρατίας και προόδου. Η Ελλάδα της σκέψης και του λόγου, του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας, της ευθύνης, του ιδρώτα, της παραγωγής, δεν μπορεί να μένει άλλο θεατής. Είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται και ζουν με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσο φαίνεται. Το διαπιστώνουμε καθώς συνεχώς νέες, παρόμοιες κινήσεις αναβλύζουν από παντού. Χαιρόμαστε γι’ αυτό, τις καλωσορίζουμε στον κοινό αγώνα και θα κάνουμε τα πάντα για να ενώσουμε τα ρυάκια μας σε ένα ποτάμι που θα ορμήσει στους «στάβλους του Αυγεία» της πολιτικής ζωής και θα καθαρίσει την κόπρο της μεταπολίτευσης.
Ο Κώστας Ζίβας (@zivas), μαθηματικός και ιδρυτής της Singletonapps έγραψε ένα άρθρο για τους λόγους που θα ψηφίσει Δημιουργία Ξανά:
Λίγο πριν τις καθοριστικές εκλογές της 6ης Μαΐου και το πολιτικό κατεστημένο μαζί με τα ΜΜΕ έχει καθορίσει την ατζέντα που τους βολεύει . Λίγο από εικονική κάθαρση με Άκη , λίγο από εύκολους δεκάρικους ενάντια στο μνημόνιο χωρίς φυσικά αντιπρόταση , λίγο από Χρυσή Αυγή και μετανάστες για να αισθανθούμε όλοι δημοκράτες και λίγο από ισοδύναμα μέτρα για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι θα μοιραστεί χρήμα.
Οι συζητήσεις για το κράτος δικαίου , για τις απαραίτητες και κάποιες εξ αυτών επώδυνες αλλαγές που πρέπει να γίνουν εκλείπουν φυσικά. Κανείς από αυτούς δεν μιλάει για τη διαλυμένη παιδεία , το χρεοκοπημένο συνταξιοδοτικό , για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης . Για το καρκίνωμα του συνδικαλισμού , τις σχέσεις κράτους-εκκλησιών , την κατεστραμμένη επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα . Μας έχουν εθίσει στην ευημερία που φέρνει μόνο το χρήμα. Η λύση γι’ αυτούς συνήθως βρίσκεται σε μια αύξηση , σε ένα επίδομα , στις πολεμικές αποζημιώσεις , στα πετρέλαια, στην μαγική εξαφάνιση του χρέους.
Μέσα σε όλο αυτό το συρφετό από κραυγές , εύκολα συνθήματα και ευχολόγια υπάρχει η φρέσκια και ξεκάθαρη θέση της Δημιουργίας Ξανά. Στις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά δεν θα βρεις παροχές , δεν θα βρεις «ισοδύναμα» μέτρα αλλά τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαίου , ένα κράτος που θα παράγει. Στην παιδεία με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και την επιλογή του σχολείου από το γονέα . Στο μικρό και ευέλικτο κράτος που πρέπει να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή. Στο συνταξιοδοτικό με τον προσωπικό λογαριασμό σύνταξης. Στον πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την ορθόδοξη εκκλησία.
Φυσικά και δεν ανακαλύφθηκε ξαφνικά η επιτομή των προγραμμάτων αλλά είναι ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές θέσεις πάνω στις οποίες μπορούμε να χτίσουμε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο είναι και το κλειδί για την ανάκαμψη και την μετέπειτα ευημερία μας.
Ήρθε η ώρα να εκφραστούμε πραγματικά με την ψήφο μας και να αποβάλουμε τα όποια διλήμματα διακυβέρνησης καθώς και την ανέξοδη κριτική και παροχολογία εκ του ασφαλούς. Ήρθε η ώρα για ψήφο δημιουργίας
Διαβάστε τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά στο πρόγραμμα και στην ιστοσελίδα της.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/05/dimiourgiaxana/#ixzz1umwjAC6D

No comments:

Post a Comment