Wednesday, May 16, 2012

Ξαφνικός έρωτας Μέρκελ. Για πάντα μέλος της Ε.Ε. η Ελλάδα


«Η Ελλάδα θα είναι πάντα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αυτό δεν τίθεται καν σε διαπραγμάτευση» διαβεβαίωσε, χθες, η καγκελάριος Μέρκελ, προσθέτοντας ότι «θα ήταν καλύτερα να παραμείνει και στην Ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα θα είναι πάντα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αυτό δεν τίθεται καν σε διαπραγμάτευση» διαβεβαίωσε, χθες, η καγκελάριος Μέρκελ, προσθέτοντας ότι «θα ήταν καλύτερα να παραμείνει και στην Ευρωζώνη». Το τελευταίο, όμως, υποστήριξε ότι «απαιτεί να ακολουθήσουμε μία οδό που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, βήμα βήμα».

Μιλώντας σε εκδήλωση σε γυμνάσιο του Βερολίνου και απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών, η καγκελάριος εμφανίστηκε αισιόδοξη: «Και βέβαια η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει».
Η καγκελάριος υποστήριξε ότι στην Ελλάδα «πάρα πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη» και αναγνώρισε ότι οι Έλληνες «κάνουν προσπάθειες». Προειδοποίησε, όμως, ότι «η αλληλεγγύη στα πλαίσια της Ευρωζώνης θα σταματήσει εφόσον η Ελλάδα πει πως «δεν θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας» αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί».
Παραδέχθηκε ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην Ελλάδα και προσέθεσε ότι εκείνο που τη θλίβει περισσότερο είναι ότι «άνθρωποι που δεν έφταιξαν σε τίποτα πρέπει τώρα να πληρώσουν για τα σφάλματα του παρελθόντος». Καθησύχασε, όμως, τους μαθητές ότι «δεν πρόκειται να γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα και επέμεινε ότι η οικονομία δεν έχει άλλη διέξοδο από τη δημοσιονομική εξυγίανση, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην εξουσία».

No comments:

Post a Comment