Sunday, May 13, 2012

Καμμένος: "Στόχος όλων η ένωση και συνεννόηση των Ελλήνων" Είναι παράδοξο να μην έχουν οι αρχηγοί τις εκθέσεις για τις τράπεζες

Συνολική πρόταση για την συγκρότηση κυβέρνησης αναμένεται να καταθέσει σε λίγη ώρα ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, που δείχνει ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στην συνάντηση των τριών αρχηγών που πραγματοποιείται αυτή την ώρα. 

Ο κ. Καμμένος, αφού θα καταθέσει τις προτάσεις του, στον Κάρολο Παπούλια, θα ζητήσει να υπάρξει σύσκεψη με την συμμετοχή του συνόλου των πολιτικών αρχηγών. «Οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν χρειάζονται τακτικισμοί» αναφέρει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του. Ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, προτίθεται να ζητήσει στην επόμενη σύσκεψη να μετάσχουν και ο πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Προβόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρου Δήμα. «Οφείλουμε πριν αποφασίσουμε να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα για την κατάσταση στα οικονομικά, αλλά και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» αναφέρει μιλώντας στο «Θέμα» ο κ. Καμμένος.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις σημερινές εξελίξεις, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εκτιμά ότι οι διαβουλεύσεις υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνεχιστούν μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα αυτό, υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί λύση.

Στο μεταξύ λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντύπωση προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, με την οποία άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο άφησε αχτίδα ελπίδας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας να συναντήσει αρχικά τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στην συνέχεια να συναντήσει κατά μόνας τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Ζήτησε μάλιστα να πραγματοποιηθεί κατά μόνας συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια να κατατεθούν οι απόψεις σε όλους για να βρεθεί λύση.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου
"Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας και οι πολίτες,οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.

Κύρια αιτία της κακοδαιμονίας του τόπου είναι η ασυνεννοησία των πολιτικών δυνάμεων και η παρερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων.Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κρατούμε σταθερές τις απόψεις μας αλλά και το πόρισμα των εκλογών.Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ό,τι λέμε ισχύει για πάντα.


 
 

Οι πολίτες μας έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε και το Σύνταγμα δίνει στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αυτή τη δυνατότητα.Ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά ούτε στην διαφάνεια,ούτε στην συνεννόηση.Είναι ασφαλώς δικαίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας να διερευνήσει τις προθέσεις των πολιτικών δυνάμεων και πιστεύω πως αυτό θα γίνει.

Οι επαφές ωστόσο που είχα με άλλους πολιτικούς αρχηγούς με κάνει να πιστεύω ότι η σύνθεση δεν είναι δική τους επιλογή.Ελπίζω και ζητώ στο τέλος αυτής της διαδικασίας να υπάρξει συζήτηση με κοινό τραπέζι με την σύνθεση που τελικώς θα επιλέξει ο πρόεδρος, όπου θα αναλυθούν από τους αρμόδιους φορείς η πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας,όπως επίσης και τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι είναι παράδοξο οι αρχηγοί των κομμάτων να μην έχουμε καν τις εκθέσεις για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Βασική προϋπόθεση επιτυχίας θεωρούμε ότι είναι η κατά μόνας προηγουμένως τοποθέτηση ενώπιον του προέδρου εκάστου πολιτικού αρχηγού χωρίς εξαρτήσεις αλλά και με τήρηση των πρακτικών.

Να προηγηθεί δηλαδή η κατά μονας συζήτηση του προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να καταγραφούν σαφώς οι θέσεις όλων των πολιτικών αρχηγών και να κοινοποιηθούν στους υπολοίπους.

Τελικός στόχος είναι η ένωση και η συνεννόηση όλων των Ελλήνων,όχι να να παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία στους δανειστές αλλά για να προασπίσουμε την εθνική ανεξαρτησία,την εδαφική ακεραιότητα και την ελληνική οικογένεια.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες. Η οικογένεια είναι η βάση της Ελλάδος."
http://www.protothema.gr

No comments:

Post a Comment