Friday, February 22, 2013

Η Κίνα παραδέχτηκε την ύπαρξη «χωριών καρκίνου»

Για πρώτη φορά, η κινεζική κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη «χωριών καρκίνου» εξαιτίας της παρατεταμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που μολύνει την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη. 

«Επικίνδυνες τοξικές χημικές ουσίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο νερό και την ατμόσφαιρα και σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν ακόμη και καρκινικά χωριά», παραδέχεται το υπουργείο Περιβάλλοντος σε έκθεσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα. 


Πολλοί κάτοικοι έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης εξαιτίας των βιομηχανικών αποβλήτων, της παρουσίας τοξικών ουσιών στο νερό και μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. 

Εμμέσως πλην σαφώς, σχολιάζουν τα ΜΜΕ της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, η κυβέρνηση του Πεκίνου παραδέχεται ότι η ρύπανση προκαλεί καρκίνο. 

Η κινεζική ηγεσία δεν διστάζει επίσης να παραδεχτεί ότι, στην χώρα γίνεται χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών που είναι απαγορευμένες στις αναπτυγμένες χώρες οι οποίες μπορεί να απειλήσουν μακροπρόθεσμα την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. 
http://www.protothema.gr

No comments:

Post a Comment