Tuesday, May 22, 2012

Προτείνει και δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Του Αιμίλιου Περδικάρη
Νέες αντιδράσεις προκαλεί άλλη μία άποψη εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην επίσημη (;) γραμμή του κόμματος. Μιλώντας χθες βράδυ στη ΝΕΤ, ο βουλευτής, Ν. Βούτσης πρότεινε δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη στην περίπτωση που θα αποτύχει -όπως είπε- η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Μόλις χθες -όπωςπαρουσίασε το Capital.gr- μία εκ των βασικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ, αποκήρυξε αφίσα της από το 2010, η οποία υποστήριζε την έξοδο από το ευρώ και εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της επίθεση στα Μέσα Ενημέρωσης για προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Αλ. Τσίπρας που περιοδεύει σε Παρίσι και Βερολίνο εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Αντ. Σαμαρά, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει και αποκάλεσε «ομοϊδεάτη του Σαρκοζί». Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να ανοίξει μέτωπο και με τον νυν Γάλλο πρόεδρο, Φρ. Ολάντ, με αφορμή την άρνησή του να τον δεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Επικαλέστηκε δε το λογοπαίγνιο που κυκλοφόρησε στην προεκλογική περίοδο, αποκαλώντας τον «Ολαντρέου», από τον Γ. Παπανδρέου: «Να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει Ολαντρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε δε την άποψή του ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ευρωζώνη» και υποστήριξε εκ νέου την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.


Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment