Tuesday, June 12, 2012

Διαγραφή χρεών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προβλέπονται τα εξής:

Διαγραφή του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων μιας επιχείρησης κατά ποσοστό αντίστοιχο της μέσης μείωσης του ετήσιου κύκλου εργασιών του κλάδου δραστηριοποίησης της εταιρείας κατά την τριετία 2009-2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη μείωση για τον ίδιο κλάδο κατά την προηγούμενη τριετία. Άμεση αναστολή των κατασχέσεων...


...και πλειστηριασμών μέχρι τη λήψη των σχετικών αποφάσεων για τις αναδιαρθρώσεις – κούρεμα των οφειλών. 

* Αξιοποίηση για την παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ που αυτή τη στιγμή λιμνάζουν στις τράπεζες και δεν έχουν αξιοποιηθεί αυτά τα κεφάλαια.

* Ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, για τη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ώστε να στηριχθεί η απασχόληση και να τονωθεί η ανάπτυξη.

* Αναμόρφωση – τροποποίηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ έτσι ώστε να είναι δυνατή η ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα των επιχειρήσεων, εκείνων που έχουν δυσμενή στοιχεία λόγω της κρίσης και των μνημονίων.

* Διαμόρφωση καινοτομικών τραπεζικών υπηρεσιών αλληλέγγυας αποταμίευσης και χρηματοδότησης στα πρότυπα της ευρωπαϊκής εμπειρίας για την χρηματοδότηση δραστηριοτήτων υψηλής κοινωνικής χρησιμότητας όπως νέες επιχειρήσεις της συνεταιριστικής και αλληλέγγυας οικονομίας, μεγάλα έργα υποδομής για ΑΠΕ και πράσινες επιχειρηματικές δραστηριότητες, επιχειρήσεις οίκο-τουρισμού, καινοτομικές επιχειρήσεις νέων επιστημόνων έντασης γνώσης, συνεταιρισμοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βιολογικές καλλιέργειες, κλπ 

http://www.parapolitiki.com

No comments:

Post a Comment