Wednesday, June 20, 2012

Rompuy: Ετοιμάζουμε σχέδιο για οικονομική ένωση

Τις προτάσεις του για την ενίσχυση της οικονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy στην επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στα τέλη του μήνα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Όπως υποστήριξε από τη σύνοδο των G20 στο Μεξικό, "Τον Ιούνιο θα ξεκινήσουμε ένα σχέδιο που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους ώστε πριν τον Δεκέμβριο να δείξουμε ότι δεν έχουμε μόνο μια νομισματική ένωση αλλά και μια οικονομική ένωση". "Αυτό θα φέρει σταθερότητα στο ευρώ και στην Ευρωζώνη", συμπλήρωσε. 

Παράλληλα σημείωσε ότι "θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πιο ολοκληρωμένη χρηματοοικονομική ενοποίηση, σε μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση και σε μεγαλύτερη οικονομική ενοποίηση". 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, υποστήριξε ότι οι συνομιλίες με τους ηγέτες υπήρξαν «ειλικρινείς και ανοιχτές» και ότι οι εκκλήσεις για μεγαλύτερη ενοποίηση έρχονται και από έξω από την Ε.Ε. 

«Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να ακούμε από όλα τα μέρη του κόσμου να ζητούν από την Ε.Ε. και συγκεκριμένα από την Ευρωζώνη, να εμβαθύνει η ενοποίηση». 
euro2day.

No comments:

Post a Comment